Je leven op de rit

 

Voor wie is dit traject geschikt?

  • Als je aan het overleven bent. Je bent vaker dan je lief is chaos aan het ruimen en ruzies aan het beslechten. Om ’s avonds met een fles wijn op de bank te ploffen om je overvolle stresshoofd te ontladen.
  • Als je meer stress en onzekerheid ervaart dan je lief is. Je bent continu aan het piekeren en analyseren, en weet niet meer hoe je die draaimolen in je hoofd moet stoppen. Je leeft als het ware in je hoofd.
  • Je bent zo hard aan het werk om het leven te leiden hoe het hoort, dat je helemaal niet meer weet wat je zelf wilt en wie je zelf bent. Je bent de weg kwijtgeraakt.
  • Je voelt je erg eenzaam. Van buiten kom je heel aangepast over, maar van binnen voel je je wanhopig. 

Kortom, je bent ergens terecht gekomen waar je eigenlijk helemaal niet meer wilt zijn. Als je dit herkent, dan kan het traject Je leven op de rit passend zijn voor jou.

Wat gaat het je opleveren?

 

Je stop met ‘hoe het hoort’ gedrag

Veel overvolle hoofden zijn gevuld met dingen die je moet van jezelf. En sommige dingen moeten nu eenmaal. Je moet je rijbewijs verlengen na 10 jaar. Je zult ook af en toe naar de tandarts moeten. Maar sommige ‘moetens’ kosten je te veel energie. Zo kan het zijn dat je vindt dat je jouw verjaardag bezoek verantwoorde maaltijden moet serveren. Waardoor je altijd een soort van overspannen bent voor en tijdens deze verjaardag (en waarschijnlijk ook erna). Hoe ontspannen is het als je besluit dat het ook een broodje gehaktbal kan zijn. Of gewoon, geen maaltijd!

Je gaat meer leven in plaats van overleven

Je bent bezig met het realiseren van jouw verlangens en doelen, in plaats van dat je het leven van anderen leeft. Je schiet niet automatisch meer in de actiestand als jouw vriendin, partner of dochter iets van je vraagt dat je eigenlijk niet wilt doen. Je bewaakt je eigen doelen, plannen en agenda.

Je leert je aandacht richten op wat echt bij je past en gaat daardoor veel meer voldoening ervaren

Dat kan lastig zijn voor de enthousiaste, gretige en ideeënrijke Adhd-er! Zoveel uren in een dag, zoveel leuke, interessante dingen om te doen… Probeer en experimenteer, maar kies wel! Je leert je enthousiasme te kanaliseren in plaats van te temperen. Je zoekt een ritme dat jou past. En, je leert te verdragen dat niet alles kan. Maar dit alles wel op jouw sprankelende Adhd-manier!

Je gaat staan voor je keuzes en verstopt je niet meer.

Jij gaat pas echt leven vanaf 13 uur ‘s middags? Je gaat liever 3 keer per jaar een weekend naar Drenthe in plaats van een weekje feesten op Ibiza? Je hebt geen kinderen en alle tijd van de wereld, en je kiest toch voor een parttime baan? Omdat je dat meer dan genoeg vindt, ook al vindt de hele goegemeente dat je als vrouw toch echt door dat plafond moet breken? Terwijl je jezelf ook feminist noemt? Door keuzes te maken die voor jou werken, en hier ook naar te leven, hou je veel meer energie over. 

Je accepteert wat er niet goed gegaan is

Soms is het pijnlijk om achterom te kijken. Lijkt het alsof je een slagveld hebt achtergelaten. Hier kun je niks meer aan veranderen, en daar moet je mee dealen. Je gaat rouwen om wat er verkeerd is gegaan in je leven. Je laat achter wat niet meer werkt, en neemt mee wat je hebt geleerd en wat het je in positieve zin heeft gebracht.

Je krijgt meer zelfvertrouwen, je staat op en wordt zichtbaar

Je laat jezelf meer zien, en doet mee. Je trekt je mond open, jouw verhaal doet er ook toe! Thuis, bij je vriendinnen, op je werk. Je wordt gezien en gewaardeerd om jouw inbreng.

Je voelt je sterk, een leader van jouw leven. Je neemt het heft in eigen handen en krijgt weer de regie over je leven.

In plaats van dat je heel erg hard werkt om anderen te pleasen, zet je je eigen stappen, ongeacht wat anderen vinden. Doordat er veel ‘hoe het hoort’-gedrag wegvalt en energieslurpers uitgeschakeld worden komt er veel meer ontspanning en plezier in je leven. Je gaat ontdekken wat wel werkt voor jou. Er ontstaat ruimte voor creatieve en volwassen oplossingen.

Kortom, Je leert je overvolle hoofd leeg te maken, waardoor er veel meer ruimte overblijft om die dingen te doen die voor jou echt belangrijk zijn. Jouw gebruiksaanwijzing wordt de motor van wat je wilt neerzetten in het leven, in plaats van dat je een speelbal wordt van je stress, angst en innerlijke onrust.
 

Wat kun je verwachten?

Je gaat ontdekken wie je echt bent. Doordat je je gebruikshandleiding gaat vormgeven, krijg je zicht op wie je bent en wat jij belangrijk vindt. Wat zijn jouw kernwaarden, jouw verlangens en jouw talenten – en dan die talenten waar je blij van wordt. Waar loop je op leeg, en waar krijgt je energie van?

Je krijgt zicht op jouw gedrag. Ofwel: hoe doe jij jouw Adhd? Wat zijn jouw strategieën, en werken ze voor je? Wat zijn jouw overtuigingen, en waar komen die vandaan? Wat heeft men vroeger altijd tegen je gezegd, en hoe ben je je daartegen gaan wapenen? Misschien mocht je vroeger nooit boos zijn, en ben je nu, als reactie, alleen maar boos? Of is boos iets dat in jouw wereld niet voorkomt? Vond men je vroeger stil en saai, en ben je als reactie hierop heeeeel erg grappig en aanwezig gaan doen? Een beetje over de top misschien?

Hoe kan het anders? Hier gaan we op zoek naar overtuigingen die bij jou passen. Zodat je gedrag gaat vertonen dat van jou is. Je kunt aan de slag met jouw doelen en plannen. Hoe ontspannen is dat….
 

Hoe werken we?

We combineren ‘live’ coaching af met e-coaching. Sessies in mijn coachruimte wisselen we af met mailen en (video)bellen. Tussendoor krijg je opdrachten en oefeningen om aan de slag te gaan. Zodat je niet alleen bewust wordt van jouw proces, maar ook daadwerkelijk stappen zet. 

Wat zijn de voordelen van deze gemengde coachvorm?

  • Omdat we de live coachsessies afwisselen met mails, en eventueel telefoon- of chatgesprekken, hebben we vaker contact dan 1 keer in de 2 weken. Er is hierdoor veel meer continuïteit in het coachtraject.  
  • De mails tussendoor geven je de rust en ruimte om na te denken over de vraag of opdracht.
  • We kunnen veel meer werken met wat er gebeurt in jouw leven. Je kunt meteen oefenen en bijsturen, en hoeft niet te wachten tot de volgende coachsessie.
  • Als het nodig is kunnen we makkelijk een mail sturen tussendoor, of een (video)gesprek inplannen. Dat is veel makkelijker dan een live sessie af te spreken.
  • Doordat er minder live sessies zijn dan gebruikelijk, bespaar je reistijd en geld.

De mailuitwisselingen vinden allemaal plaats in Pluform, een beveiligde coachomgeving.

Klinkt dit aantrekkelijk? Bel voor een gratis kennismakingsgesprek

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Webdesign Arnhem | Foto’s Carola: Zefanja Hoogers | Illustraties en logo: Emily Bechthold