Inspiratie en tips ontvangen?

Ontwerp je eigen gebruiksaanwijzing

Jouw gebruiksaanwijzing geeft aan wat wel en niet voor jou werkt. Waar krijg je energie van? Wat heb je nodig om goed te kunnen functioneren? Waar liggen je grenzen, en hoe kom je daarachter? Herken je de signalen? Maar ook: hoe communiceer je daar helder over? Het kennen en toepassen van je eigen gebruiksaanwijzing zorgt ervoor dat je keuzes maakt die bij je passen. En dat je loslaat wat niet (meer) bij je past. Of het nu gaat om werk, opleiding, vrienden of lifestyle.

Lees verder

Je kinderen willen bij hun vader gaan wonen. Hoe ga je hiermee om?

Steeds vaker kiezen kinderen ervoor om bij hun vader te gaan wonen. Ben jij moeder en zit jij in deze situatie? Dat kan een hele heftige periode zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat vechten geen zin heeft. Stoppen met vechten was het beste dat ik voor mijzelf en mijn kinderen kon doen. Ik ben wijzer en ontspanner uit deze periode gekomen, en dat gun ik jou ook!

Lees verder

Hoe help je je kind uit de flipstand?

We lezen en horen het vaak: het brein is pas volgroeid als we midden 20 zijn. Moeten we als ouders dan maar lijdzaam afwachten tot onze kinderen 25 zijn? Nee hoor. Als je een klein beetje weet hoe het werkt in dat jeugdbrein, kun je heel effectief communiceren met je kinderen.

Lees verder

Patronen van een burnouter

Lees hier het verhaal van Yvonne. Hoe zij twee burnouts kreeg, en hier helemaal goed uit tevoorschijn is gekomen. Hoe 'deed' Yvonne haar burnout, en wat kan iedereen die daar gevoelig voor is, van leren?

Lees verder

Hoe stop je perfectionisme?

Ik heb graag een tandarts die perfectionistisch is. Niks mis met perfectionisme! Behalve als je iets nastreeft wat je nooit meer kunt bereiken. Als je last hebt van valse hoop: je hoopt als volwassene alsnog de liefde en waardering te krijgen die je als kind niet voldoende kreeg. En bent bereid daar keihard voor te werken. In dat geval werkt perfectionisme tegen je. Hoe dat werkt, en hoe je uit de valkuil van de valse hoop stapt, lees je in dit blog.

Lees verder

Hoe voorkom je een burn-out?

Ben je bang dat je een burn-out krijgt, als je zo door gaat? In dit blog geef ik je geen kant-en-klare tips om een burn-out te voorkomen. Dat zou al te makkelijk zijn. Maar wel een paar richtingen die voorkomen dat je in een burn-out terecht komt.

Lees verder

Hoe vind je je passie?

Wat moet je doen om je passie te vinden? Wat is dat eigenlijk, je passie? En waarom is dat toch wel handig? Er zijn heel veel trucjes om achter je passie te komen. Google hier maar eens op. Hier een paar belangrijke, volgens mij fundamentele tips.

Lees verder

Hoe beteugel ik heftige emoties?

Voel je je soms een slaaf van je emoties? Heb je vaak op discipline en wilskracht geprobeerd van slechte gewoontes af te komen? Het is echt mogelijk om in kleine stapjes te veranderen. Hier 6 tips; probeer er eens 1.

Lees verder

© Copyright 2018 Fem Coaching & Training | Proclaimer - Privacy policy - Algemene voorwaarden | Webdesign Arnhem | Foto’s Carola: Zefanja Hoogers | Illustraties en logo: Emily Bechthold