Adhd coaching

 

Herken je dit?

  • Jouw brein maakt overuren. Je piekert veel over wat er allemaal mis ging, en analyseert uitgebreid waarom dit allemaal mis ging. Je hebt last van je overvolle hoofd en veel stress.
  • Omdat het vaak chaos is in je leven ben je vaak aan het puinruimen.
  • Je begint vanuit impulsiviteit aan van alles, en maakt het vaak niet af. Het lukt je niet taken en studies af te maken. Als je achterom kijkt zie je spoor van gebroken relaties. Je hebt vaak het gevoel dat je gefaald hebt, en schaamt je daarvoor.
  • Je bent heel goed in ‘doen alsof’. Je gaat glimlachend door het leven, maar van binnen voel je je wanhopig, en ben je heel hard aan het werk om het leven ‘zoals dat hoort’ bij te benen. Met als gevolg dat je je overbelast voelt.

Als je vol in het leven staat, en je hebt hier last van, kan het aanvoelen alsof je een topsporter bent. Zonder het lichaam en de mindset van een topsporter. Bijna niet te doen dus.
Het kan zijn dat je last hebt van typisch Adhd-gedrag, zoals veel moeite om je aandacht erbij te houden, een hoofd dat maar niet stil staat, impulsief gedrag, een kort lontje, en heel veel chaos en gedoe. Je ziet van jezelf dat je de dingen niet handig doet. Je zou dit graag anders willen, maar je weet niet hoe. Het kan ook zijn dat je meer last hebt van de gevolgen van Adhd. Je bent je gaan aanpassen aan gedrag waarvan je altijd gedacht hebt dat het niet gewenst was, en je bent als gevolg hiervan angstig, onzeker, gestrest geworden. Dit wordt wel de gevolgschade van Adhd genoemd.

Als dit je belemmert in je leven, dan zou een coach je zomaar kunnen helpen. Iemand die naar je luistert, en voor wie niks gek is. Iemand die je helpt op zoek te gaan naar dat leuke mens dat verstopt zit in jouzelf.

Ik help je bewust te worden van wie je bent, wat je doet en hoe je dat doet. Wat versterkt jou, en wat kost onnodig veel energie? Zodat je je volle hoofd structureel leger kunt maken en veel minder snel overprikkeld bent.

Je zult ervaren dat er heel veel in positieve zin gaat veranderen als je je gaat richten op wat wél werkt voor je. Hoe fijn is het als je ontspannen bent, meer zelfvertrouwen hebt en gewoon lekker doet wat je te doen hebt in het leven! 

Coaching of een traject?

Heb je een concrete vraag of worsteling? Dan kunnen we in een paar coachsessies al een heel eind komen. Heb je veel chaos en gedoe op meerdere terreinen in je leven, of ben je vastgelopen? Dan kan het traject Je leven op de rit iets voor je zijn.

Heb je nog vragen? Neem contact met me op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek!

 

 

 

 


 

 

 

Webdesign Arnhem | Foto’s Carola: Zefanja Hoogers | Illustraties en logo: Emily Bechthold